Grote Kerk open voor het publiek

Grote Kerk open voor het publiek
4 juni 2019

De Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag is opengesteld voor het publiek van half mei tot en met september en in de herfstvakantie. Iedereen is van harte welkom om het gebouw te bezichtigen. De entree is €2 per persoon en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.  

De Grote Kerk is als gebouw het bekijken waard. Bovendien herbergt deze kerk verschillende monumenten, onder anderen: -de ‘visitekaartjes’ (wapenborden) van de ridders die in 1456 bij elkaar kwamen voor een vergadering van de Orde van het Gulden Vlies -en het imposante grafmonument van Admiraal Jacob van Wassenaer Obdam, die het opperbevel voerde over de Hollandse vloot in de 17e eeuw.  

De Zuidkapel van de Grote Kerk is ingericht als stilteruimte. Daar kun je tijdens de openstelling een moment tot rust komen en een kaarsje aansteken. Ook is er een klein winkeltje waar bezoekers terecht kunnen voor ansichtkaarten en informatie over de kerk.  

In de maanden juli en augustus is er iedere vrijdag een gratis lunchconcert. Studenten van het conservatorium bespelen dan het beroemde Metzler-orgel. De concerten starten om 12.45 uur.  

De Grote Kerk is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en op zondagmiddag van 14.00 -17.00 uur. De Grote Kerk is een evenementenlocatie: Bij evenementen is de kerk gesloten voor bezichtiging. Check de website om zeker te zijn dat de kerk is opengesteld.  

Op de volgende dagen is de kerk gesloten i.v.m. verhuringen:
12 + 13 juni 2019
2 + 3 juli 2019
19 augustus 2019
27 augustus t/m 1 september 2019
16 + 17 september 2019

Vrijwilligers gezocht
Bij de Grote Kerk wordt gewerkt met een enthousiast team van vrijwilligers. Momenteel zoeken we nieuwe vrijwilligers, die willen optreden als gastheer/gastvrouw tijdens de openstelling. Het gaat om het runnen van een klein winkeltje en het wegwijs maken van bezoekers over de achtergronden van het gebouw. Interesse? Neem dan contact op met Jacob Korf, coördinator van de openstelling.
terug