za 24 augustus 2019

Ingang Stadsentree
 13:00  - 16:00
Prijs:

Ben van Oosten vertelt over het orgel

Spannende kijk-, luister- en doe-middag voor het hele gezin.

‘KOM-IN-DE-(ORGEL)KAS(T)-DAG’ 2019 GROTE KERK DEN HAAG
Op zaterdag 24 augustus is er van 13.00 tot 16.00 uur weer een ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag’ in de Grote Kerk van Den Haag.

De speeltafel van het grote orgel is dan toegankelijk voor iedereen die wel eens wil meemaken hoe zo’n groot instrument bespeeld wordt, hoe het werkt en hoe het wordt gemaakt.

Ben van Oosten, organist van de Grote Kerk, is gastheer op zijn orgel en zal alle mogelijkheden van het orgel demonstreren. Het HOK-educatieteam demonstreert de werking van een orgel.

Blaas zelf op echte orgelpijpen en kijk hoe ze gemaakt worden bij de demonstratiestands met heel veel verschillende orgelpijpen en info-/en lesmateriaal.
Kijk en probeer hoe een mechanisch orgel functioneert bij het echt werkend ‘demo-orgeltje’ van Flentrop-orgelbouw.
Bouw samen met je vriendje, broertje, zusje, vader, moered, opa of oma een echt orgel met het ‘Doe-orgel’ bouwpakket van ‘Orgelkids’.
Kortom, een unieke belevenis voor jong en oud. Toegang is gratis!

Organisatie: Haags Orgel Kontakt en de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk.

Wat: ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag’
Waar: Grote Kerk Den Haag