di 17 september 2019

Prinsjesdagviering

Locatie: 
 Grote Kerk
Tijdstip: 
 10:30  - 11:15
Prijs: 
 Gratis entree

Op de ochtend van Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, vindt de jaarlijkse Prinsjesdagviering plaats. Iedereen is er van harte welkom. Landelijke en Haagse religieuze en levensbeschouwelijke organisaties bieden de viering gezamenlijk aan als een moment van bezinning bij de opening van het parlementaire jaar. Tijdens de viering is er plaats voor bijdragen vanuit verschillende tradities. De bijeenkomst is in de Grote Kerk van Den Haag.

In 2019 vindt de Prinsjesdagviering plaats op 17 september. Deze begint om 10:30 uur stipt. Dit jaar staan klimaat en jongeren centraal. Het thema van de viering is "Zorg nu voor wie dan leeft". Tijdens de viering zijn er bijdragen uit verschillende religieuze en levensbeschouwelijke stromingen. Het hoofdreferaat wordt dit jaar uitgesproken door de 16-jarige Namara van Bekkum. 

De Prinsjesdagviering wordt bijgewoond door o.a. leden van de Nederlandse regering en de gevolmachtigde ministers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten, leden van de Eerste en Tweede Kamer en Hoge Colleges van Staat, ambassadeurs, vertegenwoordigers van religieuze en levensbeschouwelijke organisaties, maatschappelijke organisaties, kinderen en jongeren van de participerende scholen en het algemeen publiek. 

terug